Using magic we create love and happiness at Mister Spagheti Franchise

Het concept van Mister Spaghetti

2014:

Zaakvoerder en bedenker van het concept, Samuel Van Opdenbosch, start in Februari 2014 “Mister Spaghetti” op in Roeselare met 26 zitplaatsen.

Het is het allereerste restaurant in België en de wereld dat enkel en alleen spaghetti serveert met een keuze uit 7 verschillende soorten Bolognaise sauzen en 13 verschillende andere spaghettisauzen, gaande van kaassaus tot een kruidige tomatensaus met zeevruchten.

Niet enkel de saus is naar keuze, maar ook de soort spaghetti. Je kan kiezen uit gewone spaghetti, volkeren spaghetti, Capellini of speltspaghetti, maar er wordt vooral ook aandacht besteed aan mensen met een glutenallergie waarvoor glutenvrije spaghetti en ook een allergenenkaart beschikbaar is. Alle spaghetti’s zijn ook beschikbaar voor “take away”

Het concept bevat Amerikaanse invloeden door oa. de XL-Challenge, het gebruik van bavetten, doggy bags enz… Bij een XL-Challenge probeer je 2,4 kg spaghetti met saus naar keuze te verorberen in 30 minuten. Indien je daarin slaagt kom je met je foto op de “Wall of fame” en hoef je die spaghetti niet te betalen.

Als snel bleek de vraag groter dan het aantal beschikbare plaatsen, dus ging Samuel op zoek naar een grotere vestiging …

2015

In December 2015 werd de uitbreiding van Mister Spaghetti een feit. Het interieur kreeg een eigen warme en gezellige, industriele look met volledig open keuken en het aantal beschikbare plaatsen verdubbelde.

Deze beslissing bleek een schot in de roos.

2016

Door de vele positieve reacties en de grote vraag blijkt al snel dat dit concept ook kan aanslaan in andere steden, dus begin Januari worden de voorbereidingen getroffen voor de uitbreiding van het “Mister Spaghetti” concept in andere steden…

Succesformule

Mister Spaghetti biedt een heel erg krachtig marketingconcept door een combinatie van een populair product nl. spaghetti en de amerikaanse toets die eraan gegeven wordt.

Wist je dat …

… de jaarlijkse pastaconsumptie in ons land zo’n 4,5kg per hoofd bedraagt?
… spaghetti nog steeds de oerklassieker is van favoriete gerechten voor jong en oud
… de tophorecatrends ook in 2016 gericht zijn op horeca die zich focust op één enkel gerecht en op horeca die kwaliteit biedt aan een gemiddeld budget.

Centrale waarden

Mister Spaghetti is een uniek concept en wil de gasten een unieke beleving laten meemaken. Mister Spaghetti creëert een totaalbeleving door het aanbieden van een groot assortiment kwalitatieve, hoogwaardige en originele spaghettisausen, door een warm, hip en gezellig interieur met leuke muziek en door een ervaringsgerichte omgang met elkaar en met de klanten. Hierdoor onderscheidt Mister Spaghetti zich van alle andere restaurants. Dit betekent dat kwaliteit, beleving, sfeer en interactie centraal staan. Door deze centrale waarden op alle fronten uit te dragen, maakt Mister Spaghetti speciale momenten bijzonder.

Degelijke en professionele bedrijfsvoering

Mister Spaghetti heeft een goed doordachte franchiseformule ontwikkeld die in de Benelux en in een later stadium in het buitenland uitgerold gaat worden. De kracht van deze franchiseformule zit hem in de som der delen en in de samenwerking met elkaar. De Centrale Organisatie werkt als ruggengraat voor de verschillende vestigingen en zal met degelijke en professionele bedrijfsvoering de gehele Mister Spaghetti organisatie ondersteunen. Bovendien wordt deze franchiseformule gedragen door op maat gemaakte IT-oplossingen, een ervaren managementteam en een gedegen bedrijfseconomische planning en controle.