Glutenallergie of Glutenintolerantie (coeliakie)? Glutenvrij eten bij Mister S!

Volgt u een glutenvrij dieet voor uw glutenallergie?

Een glutenallergie of glutenintolerantie (coeliakie)? Glutenvrij eten in ons restaurant is mogelijk!  Laat ons dit weten! Wij geven u onze allergenenkaart waar onze gerechten met de allergenen op vermeld staan. Wij bieden enkele glutenvrije gerechten aan in ons restaurant. Voor andere allergenen, gelieve in de tabel te kijken.

Omdat we graag zeker willen zijn dat alles vlot verloopt, vragen we u steeds zowel bij u reservatie als aan tafel te vermelden waarop we speciaal moeten letten.

Mensen die glutenvrij eten worden vaak misbegrepen.

Vroeger werd heel weinig aandacht besteed aan deze groep mensen. Wij kennen zelf mensen die een allergie hebben en het is allesbehalve een pretje wanneer je niet zomaar alles kan eten en alles moet controleren op gluten. Bij Mister Spaghetti hebben we van dag één glutenvrije gerechten aangeboden waardoor ook deze groep mensen bij ons terecht konden en eindelijk eens op restaurant konden eten zonder zorgen. Ook hebben we direct een duidelijke allergenenkaart ontwikkeld waardoor het gemakkelijker werd te zien wat er WEL gegeten kan worden.

Een glutenallergie is iets anders dan een glutenintolerantie (coeliakie)

Wij hebben ondertussen begrepen dat dit zeker niet hetzelfde is. Een belangrijk verschil is dat coeliakie een auto-immuunziekte is en dat de symptomen van een glutenallergie vaak ook milder zijn dan deze van coeliakie. Daarom dat u soms verneemt dat mensen glutenvrije spaghetti nemen maar toch een niet-glutenvrij gerecht nemen omdat ze dit net nog kunnen verdragen. Iemand met coeliakie kan dit absoluut niet.

We doen wat we kunnen in het mate van het mogelijke…

We proberen ons zoveel mogelijk aan te passen aan de vraag van de klant. Helaas is de realiteit dat dit niet altijd mogelijk is. Indien het niet mogelijk is gaan we dit zeker laten weten. Daarom hameren we er steeds op om op voorhand te laten weten welke allergie u juist heeft zodat we zeker zijn dat we de juiste gerechten in huis hebben om u te kunnen plezieren.