Mister Spaghetti Sint-Truiden sluit de deuren

Welgeteld 1 jaar en 4 maanden geleden opende “Mister Spaghetti” een franchisevestiging in Sint-Truiden. Een franchisevestiging is een vestiging met zelfstandige uitbaters, die het concept “Mister Spaghetti” huren.

Ondanks de vele lovende recensies, een hele resem aan trouwe klanten, een supergemotiveerd team van medewerkers en de centrale locatie in Sint-Truiden op de markt, wist het restaurant helaas niet te overleven.

Het feit dat de zaak moeilijk kon overleven heeft te maken met een combinatie aan factoren die niet in het voordeel werken van een nieuwe start-up zoals bijvoorbeeld de hoge huishuur, de onvoorziene investeringen in het gebouw noodzakelijk om open te kunnen gaan, de hoge en moeilijk in te perken personeelskost als je goede service wil bieden in zo’n grote zaak, de verplichting van de stad om een geuniformiseerd terras aan te kopen van zo’n paar tienduizenden euro’s zonder dat daarvoor een tussenkomst of afbetalingsplan voor voorzien wordt en zonder dat de eigenaar van het pand dit had medegedeeld vooraf, enzovoort, enzovoort… De zaak heeft een iets tragere groei gekend aan clienteel, maar had nu nochans een heel mooi bestand opgebouwd aan loyale en tevreden gasten. Helaas is de groei iets te traag op gang gekomen om de hoge kosten/verliezen nog te kunnen rechttrekken. Er werd nog getracht om de huurprijs bespreekbaar te stellen met de eigenaar van het pand, maar die had daar helaas geen oren naar.

Dit alles zorgde voor een opeenstapeling aan kosten die wel tijdelijk houdbaar zijn voor een opstartende zaak, maar die op iets langere termijn wel een verplichte stop kunnen veroorzaken. Wij vinden het ongelooflijk jammer om zo’n mooie zaak te “verliezen”, reageren de zaakvoerders van de vestiging in Sint-Truiden, maar appreciëren de steun van de klanten en iedereen rondom ons enorm.

De eigenaar van het concept, Samuel, wil toch ook graag nog even mededelen dat wij ondanks deze tegenslag, toch in de toekomst nog zullen trachten het concept terug te brengen naar jullie stad.