Mister Spaghetti Story

Randy Santel (rechts) en zijn vriend Radim met 2,4 kilogram spaghetti voor hun neus, klaar om aan de challenge te beginnen. – Foto RV

Amper acht minuten had de Amerikaan Randy Santel, een zogenaamde ‘professional eater’ nodig om de Mister Spaghetti XL-Challenge van Mister Spaghetti in de Nonnenstraat in Roeselare tot een goed einde te brengen. De Mister Spaghetti XL-Challenge is goed voor 2,4 kilogram spaghetti met saus. “Sinds we de challenge hebben gelanceerd, zijn nog maar zestig mensen – één op vier – erin geslaagd die gigantische portie naar binnen te werken. Tot nu toe is er ook nog maar één vrouw in geslaagd”, zegt zaakvoerder Samuel Van Opdenbosch.

“Je krijgt er 30 minuten voor en de meeste mensen doen er tussen 23 en 29 minuten over. Het record stond op net geen 12 minuten, maar Randy verpulverde dit probleemloos. Hij werkte alles in amper acht minuten en 44 seconden naar binnen. Hij is niet eens op een stoel gaan zitten, maar zat gewoon op zijn knieën aan tafel. Alles is ook gefilmd en moet binnenkort te zien zijn op YouTube.”

Santel heeft wereldwijd al 426 foodchallenges binnen gespeeld en is momenteel aan een tour door Europa bezig. Daarbij probeert hij zoveel mogelijk eetuitdagingen aan te gaan. Het ‘Monument van Balen’, een replica van het Atomium gebouwd uit twintig curryworsten en negen bouletten, samen goed voor 3,5 kilogram vlees, was vorige week echter een maatje te groot voor de eetkampioen. (CDR – HLN)