Liefhebbers van spaghetti, begin maar te watertanden. Mister Spaghetti komt naar Kortrijk. Het restaurant met 140 plaatsen opent in de tweede week van juli op de verlaagde Leieboorden. “Het is een locatie die charme uitstraalt”, zeggen zaakvoerders Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch. Slecht nieuws voor concurrenten Petit Paris en ’t Fonteintje? “We maken ons helemaal geen zorgen.”

Mister Spaghetti heeft al restaurants in Brugge, Roeselare, Aalst en Antwerpen. Het vijfde eethuis komt in Kortrijk, in de Handboogstaat 10 aan de verlaagde Leieboorden. “We bouwen er de twee gelijkvloerse appartementen van een flatgebouw om tot een restaurant met een open keuken, goed voor 70 plaatsen binnen en ook 70 plaatsen op ons terras aan de Leie”, zegt Veerle Jacobs. “Het enthousiasme van de Kortrijkzanen overtuigt ons (de Facebookpagina Mister Spaghetti Kortrijk kreeg al bijna 4.000 likes, red.). En het is een locatie met veel charme en uitstraling, waardoor we vlot veel mensen zullen bereiken.”

Mister Spaghetti komt in de Handboogstraat 10 aan de verlaagde Leieboorden, vlakbij ‘t Fonteintje.
 Henk Deleu Mister Spaghetti komt in de Handboogstraat 10 aan de verlaagde Leieboorden, vlakbij ‘t Fonteintje.

Geen klanten verliezen

De komst van Mister Spaghetti is een zegen voor de liefhebbers van het populaire gerecht. Maar hangt er nu geen concurrentieslag in de lucht? Want er zijn al twee zaken waar je ‘de beste spaghetti van Kortrijk’ krijgt. In Petit Paris in de Rijselsestraat is er van paniek geen sprake. “Ik heb niet het gevoel dat ik klanten aan Mister Spaghetti zal verliezen”, zegt uitbater Vincent Vermaut. “Er gaan wel klanten zijn die er uit nieuwsgierigheid eens zullen gaan eten de eerste weken. Maar ik denk dat Mister Spaghetti een jonger publiek zal hebben dan Petit Paris”, aldus Vermaut. Ook in bruine kroeg en eethuis ’t Fonteintje in de Handboogstraat 12 maken ze zich geen zorgen. “Mister Spaghetti wordt hier onze nieuwe buur, aan de verlaagde Leieboorden”, zegt gerant Niels Lybeer. “We gaan geen klanten verliezen. We zijn al zo lang een gevestigde waarde. En de mensen komen niet enkel voor onze spaghetti naar ’t Fonteintje, maar ook voor de sfeer en de gezelligheid. Het mag wat mij betreft vol met horecazaken zitten aan de verlaagde Leieboorden. Want volk brengt nog meer volk mee. Ik wens de mensen van Mister Spaghetti veel succes”, aldus gerant Niels Lybeer.

22 verschillende spaghetti’s

De inrichting van Mister Spaghetti is al bezig. “We openen in de tweede week van juli”, zegt Veerle Jacobs. “Het concept is identiek aan onze andere locaties.” Voor wie de zaak niet kent: er staan 22 verschillende spaghetti’s op de kaart, waaronder zeven soorten met bolognaise en voor wie het wat specialer wil, met scampi’s in een licht zoetzure saus of met kip en dragon in verwerkt. “We serveren grote porties, daar zijn we voor bekend. En we geven altijd de restjes mee naar huis, voor wie dat wil. Handig voor onze klanten en zo vermindert onze afvalberg”, vervolgt Veerle Jacobs.

Bekend in Mister Spaghetti: de XL-challenge. Binnen de 30 minuten 2,3 kilogram spaghetti met saus opeten
 Bruno Bodson Bekend in Mister Spaghetti: de XL-challenge. Binnen de 30 minuten 2,3 kilogram spaghetti met saus opeten

7/7 dagen open

“Nog een troef: we gaan in Kortrijk zeven dagen op zeven open zijn, ’s middags en ’s avonds. Want we zitten er op een commerciële topligging. En we lanceren hier zoals in onze andere eethuizen een XL-Challenge, die overal veel aandacht krijgt. Wie binnen de 30 minuten 2,3 kilogram spaghetti met saus opeet, krijgt die portie gratis, én een certificaat en vermelding op onze wall of fame. 2,3 kilogram lijkt onmogelijk, maar er zijn er die het klaarspelen.”

JOURNALIST:

Peter Lanssens

BRON:

https://www.hln.be/in-de-buurt/kortrijk/mister-spaghetti-komt-naar-kortrijk-we-kiezen-voor-de-verlaagde-leieboorden~a6d37bd5/?fbclid=IwAR3p_BeVyQDRShN3IShfP1ieBWRTB_vSPSBEXCzHOvNHlf0VJtc55q2zS5g